BIC Oldambt: broedplaats voor innovatie


De Gemeente Oldambt maakt voorbereidingen voor een Breedband Innovatiecentrum in Winschoten. Door de juiste mix van partijen in het nieuwe centrum te verenigen met een gezamenlijke ambitie ontstaan unieke kansen. Met de organisatie van dergelijke coalities werkt het breedband Innovatiecentrum Oldambt aan diverse aansprekende projecten en aan de versnelling van kansrijke startups en scale-ups op het gebied van ICT, data en internet of things.

Samen met de Hanzehogeschool wordt binnen BIC Oldambt gewerkt aan het faciliteren en ondersteunen van een innovatiewerkplaats in Oldambt. Een innovatiewerkplaats is een fysieke en virtuele plek waar onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk samenwerken aan complexe vraagstukken afkomstig uit de beroepspraktijk of maatschappij. Innovatiewerkplaatsen zijn multidisciplinair. In de samenwerking met andere disciplines leen deelnemers over de grenzen van hun eigen vakgebied en omgeving te kijken. Innovatiewerkplaatsen brengen ontwikkeling teweeg en zijn voedingsbodem voor innovatieve producten, diensten en startups.

Wat doen we?

Op projectbasis organiseert het Innovatiecentrum samenwerkingsverbanden om met de juiste partijen snel aan de slag te kunnen. Door aan te sluiten op de bestaande agenda’s en te focussen op daar waar de energie zit, werken we aan resultaten in de praktijk.

De inhoud die we op deze manier neerzetten vormen de basis voor het andere belangrijke doel van BIC Oldambt: de Gemeente Oldambt sterk te positioneren als een ambitieuze en dynamische gemeente. De regio biedt veel mogelijkheden op het gebied van ICT, innovatie en ondernemerschap, een boodschap die we via BIC Oldambt gaan uitdragen.

Uitgelichte projecten

Innovatie-werkplaats

Samenwerken aan complexe vraagstukken

Bekijken

Duurzaam Nieuwolda

Het meest energiezuinige dorp van Nederland.

Bekijken

Zorgthuis

ZorgTechnologiehuis te Winschoten

Bekijken

Battle of the Schools

48 uur voor het ontwikkelen van een topproduct of steengoede oplossing.

Bekijken

Venturelab

Supporting (future) entrepreneurs.

Bekijken

Boost-up

Providing enterprises with resources

Bekijken