Oldambt: make it happen!


De Gemeente Oldambt, met Winschoten als hoofdplaats, is het economische en culturele hart van Oost-Nederland en uniek in zijn soort. De Gemeente speelt een belangrijke rol bij regionale ontwikkelingen. Door een nauwe band met de stad Groningen en de eigen hands-on mentaliteit ontstaat een cocktail waarin nieuwe ontwikkelingen en ondernemerschap kunnen floreren.

De Provincie Groningen zet zich in om breedband- en overige digitale infrastructuur in de regio substantieel te verbeteren. Snel internet creëert nieuwe kansen voor alle inwoners, maar ook voor startups en ondernemers, vooral in de online- en ICT-sector.

Door de nieuwe fysieke infrastructuur ontstaan ook directe verbindingen met de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool en het Noorderpoort College. Die instellingen zorgen voor een permanente stroom van gemotiveerd, innovatief en gekwalificeerd personeel. Het gebied in Oldambt en omgeving biedt ook huisvesting, recreatie en culturele voorzieningen. De kwaliteit van leven is een van de hoogste in de wereld.

Noord Nederland

Oldambt is betrokken bij veel innovatieve initiatieven in Noord-Nederland op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, transport, energie en ICT. Zo is de stad nauw betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van E-health en op het gebied van duurzaamheid.

Daarnaast loopt Noord-Nederland voorop bij technologische ontwikkelingen op gebied van 5G, de toekomstige standaard voor supersnel mobiel internet.